Improved Band Width

Year

2017

Status

Ongoing

Location

Muswell Hill, N10

A turn-of-the-century house with a large, south-facing rear garden was the starting point for this North London conversion. The garden was one of the property’s unique selling points for our client. It features mature palm trees and leads through a small gate into Queen’s Wood. We carefully integrated these features into our design.

We embraced the steep, sloping site with a multi-level structure that steps down gently toward the green. The new, interconnected volumes incorporate an open kitchen and dining area, and a basement with a home cinema. A deck extending out from the basement connects to the garden. The ground-floor deck is formed of timber that climbs up to envelop the rear extension – the wood surface also acts as a roof for the overhead “atelier”, where the clients like to paint. Sections with the most human contact are clad in weathered silver timber; the exposed outer layer is charred black timber. We’ve designed windows with louvres and overhangs to control sun-exposure.

> Read more about renovating a North London home

Ground Floor